Salı, Kasım 22

Okul Öncesinde Yabancı Dil Nasıl Öğrenebiliriz?

Merhaba,
Okul öncesi dönem kadar eğlenceli, keyifli bir dönem düşünemem! Küçük çocuğunuzun dünyasını mutlulukla, özenle paylaşabildiğiniz bir dönem. Çünkü büyürken o minik dünya da kendi ufkuna doğru sizin limanınızdan ayrılıyor..

Bu renkli ve keyifli dönemi eğer siz yabancı dil biliyorsanız, üşenmeyin, olur mu da demeyin, alın elinize yabancı dil masal kitaplarını, şiirleri, şarkı ve ninnileri, miniğinize gündüz ve gece uykusundan evvel okuyun! Kendiniz de çocukluğunuza uçuvereceksiniz, çocuğunuz da bu güzel paylaşımın mutluluğuyla sakinleşecek ve rüyalarına dalacaktır. Bizde hep böyle oldu! Benim oğlum 13 yaşına varacak 2 aya, ama hala yatarken ona bir şeyler okumamı ister:) Bu inanın çok güzel bir ritüel!

Benim elimin altında her daim güvendiğim, benim de çok sevdiğim kaynaklarım her zaman oldu. Bunlardan biri BBC prime'dan tanıdığımız tatlı kukla Noddy (Remzi Kitabevlerinde hala var sanırım), vazgeçemeyeceğimiz ve devamlı elimize alıp durduğumuz Dr Seuss kitaplarımız oldu. Yurtdışındaki dostlarımız güzel hediyeler yolladı, biz de pek sevdik, güzel şeyler öğrendik.. Kitabevlerine daldık, hep beraber eşeledik, sevdiklerimizi orada bırakmadık, kaptık eve getirdik.. Ne güzel günlerdi.

Haydi güzel maceralar size de!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder